Wyjaśnienie dodatkowych składników w miąższu Aloe Vera firmy FLP

Główne składniki – Miąższ Aloe Vera – firmy Forever Living Products:
Miąższ Aloe Vera (97,4%), sorbitol, witamina C, kwas cytrynowy, papaina, guma ksantanowa, tokoferol

Poniżej przedstawiam wyjaśnienie tych dodatkowych składników  – wszystkie pochodzenia naturalnego

Sorbitol – wspomaga absorbowanie witamin i składników mineralnych. Wodny sorbitol jest uzyskiwany ze specjalnie przetworzonej kukurydzy.

Naturalny smak cytrynowy – uzyskiwany z cytryn i innych owoców cytrusowych, zawiera witaminy i składniki mineralne, włącznie z witaminą C.

Kwas askorbinowy (witamina C) – przeciwutleniacz pochodzenia roślinnego, niezbędny również przy formowaniu komórek kolagenowych. Właściwości witaminy C są powszechnie znane m. in. wzmacnia naczynia włoskowate, przyspiesza procesy gojenia.

Kwas cytrynowy – otrzymywany z owoców cytrusowych. Powszechnie używany w przemyśle spożywczym jako przeciwutleniacz, reguluje poziom pH. Uczestniczy w cyklu energetycznym Krebbsa, niezbędny także przy budowaniu komórek ciała.

Benzoesan sodu – substancja uzyskiwana z kwasu benzoesowego, wytwarzanego głównie z jeżyn oraz jagód górskich. Zapobiega rozwojowi bakterii w trakcie używania produktu. Składnik ten jest stosowany w ilościach nie przekraczających 6mg na 100g produktu (0,006%)

Papaina – występująca w owocach papai, naturalny enzym wspomagający przyswajanie białka.

Guma ksantanowa – naturalnie stabilizujący i tworzący emulsję składnik uzyskiwany z glonu morskiego – brunatnicy.

Tokoferol (witamina E) – wytwarzana z zarodków pszenicy, ziarenek ryżu i innych olejów roślinnych, naturalny przeciwutleniacz. Witamina E jest znana z wielu właściwości leczniczych, m. in. jest uznanym środkiem zmniejszającym ryzyko zachorowania na raka.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Rodzina, Zdrowie i uroda, Życie codzienne i oznaczony tagami . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

4 odpowiedzi na „Wyjaśnienie dodatkowych składników w miąższu Aloe Vera firmy FLP

  1. ~Ala61 pisze:

    Dziękuję za ten artykuł!

  2. ~Misza pisze:

    Pełna lista.
    E420 i E211 i E300 i E330 i E415 i E308.

    • ~gosć pisze:

      Misza
      Wes sie do edukuj i czytaj ze rozumieniem bo to ,że ty żresz tą chemie z supermarketów to nie znaczy ze inni i ,że możesz to innym wmawiać debilu

  3. ~Mateusz pisze:

    Misza, musisz jednak zauważyć, że niektóre E mają dobre właściwości to raz – dwa, zwróć uwagę na pochodzenie tych związków. Wszystkie z nich uzyskiwane są z naturalnych składników, np. górskich jeżyn. Poczytaj trochę, a nie wprowadzasz w błąd!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>